Vitamin C8
45 kapsułek
Forma
Kapsułki
Kategoria
Witaminy i minerały
Skład
L-askorbinian wapnia, L-askorbinian magnezu, kwas L-askorbinowy, L-askorbinian potasu, L-askorbinian cynku, ekstrakt z liści zielonej herbaty ( Camellia sinensis ), mieszanka ekstraktów z jagód (V. myrtillus i V. vinifera) ), bioflawonoidy cytrusowe, 6-palmitynian L-askorbylu, kwercetyna, rutyna (ze Styphnolobium japonicum ), ekstrakt z owoców żurawiny ( Vaccinium macrocarpon ), ekstrakt z pestek winogron ( Vitis vinifera ), L-askorbinian sodu, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych kwasy i dwutlenek krzemu, askorbinian manganu, ekstrakt z owoców borówki czarnej ( Vaccinium myrtillus ), ekstrakt z korzenia rdestu japońskiego ( Fallopia japonica ), bromelaina (zAnanas comosus ), aromat: piperyna (z czarnego pieprzu Piper nigrum ), L‑selenometionina, papaina (z Carica papaya ), kapsułka roślinna (substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; woda oczyszczona).
Sposób użycia
Zażywać 1 kapsułka dwa razy dziennie do posiłku, bądź stosować zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
TABELA SKŁADNIKÓW
Nutritional information: | 2 kapsułki (1994 mg) |
---|---|
Witamina C (z L-askorbinianu wapnia, L-askorbinianu magnezu, L-askorbinianu potasu, L-askorbinianu sodu, 6-palmitynianu L-askorbylu, L-askorbinianu cynku, L-askorbinianu manganu i kwasu L-askorbinowego) | 1054 mg (1318%*) |
Cynk (z L-askorbinianu cynku) | 18 mg (180%*) |
Mangan(z L-askorbinianu manganu) | 3,1 mg (156%*) |
Selen (L-selenometionina) | 30 µg (55%*) |
Biflawonoidy cytrusowe (50% hesperedyny) | 40 mg |
Rutyna | 40 mg |
Zielona herbata (75% EGCG) (22.5 mg EGCG/kaps) | 60 mg |
Mieszanka jagód (20% multiantocyjanidyn) | 50 mg |
Borówka czarna (25% antocyjanozydów) | 20 mg |
Pestki winogron (80% proantocyjanidyn) | 40 mg |
Żurawina (107:1) (Vaccinium macrocarpon) | 40 mg |
Piperyna (ekstrakt z czarnego pieprzu) | 2 mg |
Bromelaina 2400 GDU/g | 360 000 FCC PU |
Papaina | 100 000 FCC PU |
*RWS-Referencyjna wartość spożycia w % |