Children's Pro
20 g
Forma
Proszek
Kategoria
Probiotyki
Skład
Kultury bakterii (10 miliardów żywych aktywnych komórek na porcję), inulina (z korzenia cykorii podróżnika, Cichorium intybus), arabinogalaktan (z modrzewia amerykańskiego, Larix laricina), mąka ziemniaczana, środek przeciwzbrylający: roślinny stearynian magnezu, antyoksydant: kwas askorbinowy.
Sposób użycia
2 porcje dziennie (około 0.3 g) z zimnym, wysokotłuszczowym jedzeniem (jak jogurt czy lody), bądź zgodnie z zaleceniami lekarza. Jeśli używane są antybiotyki, stosować na 2-3 godziny przed lub po nich.
TABELA SKŁADNIKÓW
Nutritional information: | 2 miarki (300 mg) |
---|---|
Ludzkie szczepy | |
Lactobacillus casei UB1499 | 6 629 mld CFU |
Lactobacillus casei UB1499 | 1,284 mln CFU |
Bifidobacterium longum ssp. infantis UB9214 | 1,040 mld CFU |
Lactobacillus rhamnosus GC | 1 mld CFU |
Bifidobacterium breve UB8674 | 214 mln CFU |
Bifidobacterium longum ssp. longum UB7691 | 214 mln CFU |
Lactobacillus acidophilus UB5997 | 18 mln CFU |
Szczepy roślinne | |
Lactobacillus plantarum UB2783 | 50 mln CFU |
Szczepy fermentacji mlekowej | |
Lactobacillus reuteri UB2419 | 351 mln CFU |
Lactobacillus helveticus UB7229 | 43 mln CFU |
Lactobacillus paracasei UB1978 | 36 mln CFU |
Lactobacillus johnsonii UB3394 | 9 mln CFU |
Inulina | 5 mg |
Arabinogakactan (AOS) | 5 mg |
CFU: Colony-Forming Unit Cells (Jednostki tworzące kolonie) |