Multi #2
180 tabletek
Forma
Tabletki
Kategoria
Witaminy i minerały
Skład
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, chelat magnezu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, kwas l-askorbinowy, sole wapniowe kwasu cytrynowego, bursztynian D-alfa-tokoferylu, chlorek potasu, D-pantotenian wapnia (wit. B5), substancja przeciwzbrylająca: roślinny stearynian magnezu, chelat cynku, dwuwinian choliny, chlorowodorek tiaminy, ryboflawina, chlorowodorek pirydoksyny (wit. B6), inozytol, kwas p-aminobenzoesowy (PABA), kwas nikotynowy (wit. B3), nikotynamid (wit. B3), chelat selenu, karboksymetyloceluloza, chelat miedzi, chelat chromu, lecytyna sojowa, owoc dzikiej róży, korzeń lukrecji, kwiat rumianku lekarskiego, owoc papryki rocznej, liść mącznicy lekarskiej, cholekalcyferol (wit. D), metylokobalamina (wit. B12), D-biotyna, substancja przeciwzbrylająca: ditlenek krzemu, kwas pteroilomonoglutaminowy, chelat manganu, jodek potasu, substancja glazurująca: polialkohol winylowy, talk, politlenek etylenu, polisorbat 80.
Sposób użycia
1 tabletka dwa razy dziennie do posiłku, bądź stosować zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
TABELA SKŁADNIKÓW
Nutritional information: | 2 tabletki (3400 mg) |
---|---|
Cynk (chelat HVP**) | 5 mg (50%*) |
Uva ursi (Arctostaphylos uva-ursi) | 3 mg |
Cayenne (Capsicum annuum) | 3 mg |
Rumianek (Matricaria chamomilla) | 3 mg |
Lukrecja (Glycyrrhiza glabra) | 3 mg |
Dzika róża (Rosa canina) | 3 mg |
Lecytyny (z soi) | 3 mg |
PABA | 20 mg |
Inozytol | 20 mg |
Cholina | 20 mg |
Selen (chelat HVP**) | 50 μg (91%*) |
Chrom (chelat HVP**) | 50 μg (125%*) |
Jod (z jodku potasu) | 80 μg (53%*) |
Miedź (chelat HVP**) | 1 mg (100%*) |
Witamina B1 (tiamina) (z 20 mg chlorowodorku tiaminy) | 17.8 mg (1 618%*) |
Magnez (chelat HVP**) | 130 mg (35%*) |
Wapń (z fosforanu dwuwapniowego) | 260 mg (33%*) |
Biotyna | 30 μg (60%*) |
Witamina E (bursztynian kwasu D-alfa-tokoferylu) (130 IU) | 87 mg alfa-TE (725%*) |
Vitamin D3 (cholecalciferol) (300 IU) | 7.5 μg (150%*) |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 400 mg (500%*) |
Witamina B12 (metylokobalamina) | 30 μg (1 200%*) |
Kwas foliowy (z L-metylofolianu wapnia) | 140 μg (70%*) |
Witamina B6 (z 20 mg chlorowodorku pirydoksyny) | 16.5 mg (1 179%*) |
Kwas pantotenowy (wit. B5) (z 30 mg D-pantotenianu wapnia) | 27.5 mg (458%*) |
Niacyna (wit. B3) (z kwasu nikotynowego i nikotynamidu) | 20 mg (125%*) |
Witamina B2 (ryboflawina) | 20 mg (1 429%*) |
*RWS-Referencyjna wartość spożycia w % | |
**HVP - Hydrolizowane białko roślinne |